Karácsonyi események

Christmas vector created by studiogstock - www.freepik.com

A Karácsony körüli időszak nálunk is igencsak zsúfoltra sikeredik minden évben. Így volt ez 2019-ben is.

Adventi kihívás címmel felhívást intéztünk az intézmény tanulói és pedagógusai felé, hogy decemberben minden nap, szentestéig, olvassanak el 1-1 fejezetet a Lukács evangéliumából (ami amúgy 24 részből áll). Szép számmal vettek részt ebben a kihívásban diákok is, voltak, akik naplót vezettek… a leghűségesebbeket díjaztuk. Az igazi nyereség azonban szemmel ilyen hamar nem látható…

Ezt az adventi Lukács-kihívást a gyülekezet tagjainak is lehetősége volt végig vinni.

Szintén decemberben került megrendezésre a zeneiskola adventi koncertje. A tanulók és tanárok által előadott zeneszámok örömre hangolták lelkünket.

Volt egy karácsonyi koncert is Bodrogon, a kultúrházban, amit a gyülekezet szervezett, és egyben Mike József lp. bemutatkozó koncertje is volt. Ennek lebonyolításában több formáció is aktívan részt vett (zeneiskola zenészei, EGY kórus, Mike család, óvodások, vendég zenészek, MJ), így több embercsoportot sikerült elérni. A kultúrház zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, ének-ige hallgatókkal.

A gyülekezet elöljárói szeretetet és anyagi segítséget vittek néhány rászoruló családnak a faluból (többnyire egyedülálló férfiak), valamint igeverseket tartalmazó, 2020-as naptárt ajándékoztak a falu minden családjának. Ez utóbbit a legtöbben elfogadták, néhányan elutasították.

Borítókép forrása:

Christmas vector created by studiogstock – www.freepik.com

Megosztás

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail